Politica cookies

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență plăcută de navigare!

Activități extracurriculare

Prima ediție a sesiunii de comunicări a elevilor SMMMSCTIAC 2020

În perioada 28-30 ianuarie 2020, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a organizat prima ediție a sesiunii de comunicări a elevilor cu tema "Provocări contemporane pentru învățământul militar, în contextul acțiunilor hibride."
Au participat un număr de 84 de elevi și 18 cadre militare/didactice din cadrul Școlii militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre - Pitești; Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene - Boboc; Școlii Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale - Constanța; Școlii de Aplicație pentru Comunicații Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică - Sibiu; Școlii postliceale sanitare - Sibiu și Colegiului Național Militar – CraiovaParticipanții au susținut proiecte în cadrul următoarele secțiuni:
1. Științe socio-umane. Aplicații în domeniul militar.
2. Telecomunicații militare în secolul XXI.
3. Tehnologia informației și inteligență artificială.
4. Sisteme moderne de armament și navigație.
5. Limbi străine - terminologie militară.
6. Apărare cibernetică în contextul acțiunilor hibride

Felicitări tuturor celor care au participat și au fost implicați în această activitate dedicată elevilor militari!

 


 


 

Sesiunea de comunicări științifice a elevilor - Constanța

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au participat în perioada 06 – 08 noiembrie 2019, la cea de-a IX-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor, organizată de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ din Constanța.
Am fost onorați să participăm în premieră la această activitate pluridisciplinară alături de instructorii militari, cadrele didactice și elevii mai multor instituţii de învăţământ preuniversitar, militar şi civil, respectiv Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre, Colegiul Naţional Militar „Al. I. Cuza“, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia.
Elevii au pregătit și susținut un număr de 9 lucrări reprezentative pentru specificul instituției noastre care au fost încadrate pe următoarele secțiuni: Electronică, informatică şi navigaţie; Limbi străine şi Ştiinţe socio-umane.
Ne mândrim cu rezultatele deosebite pe care elevii școlii noastre le-au obținut, fiind felicitați și premiați, astăzi 08 noiembrie, în cadrul festivității de înmânare a diplomelor. S-au acordat Premiul I și II la secțiunile Electronică, informatică şi navigaţie, respectiv Limbi străine. Totodată, s-au obținut Premiile I, II, III la Ştiinţe socio-umane.
Dorim să mulțumim organizatorilor pentru modalitatea profesionistă, impecabilă în care a fost organizată activitatea și nu în ultimul rând pentru surpriza pregătită concretizată prin vizita la bordul fregatei „Regina Maria“și a Bricului „Mircea“. Acest moment a reprezentat un adevărat moment de destindere pentru toți participanții.
Avem convingerea că în viitor vom colabora la nivel instituțional într-un mod la fel de eficient și că aceste activități dedicate elevilor vor dăinui în timp.

 

 

Balul bobocilor

Cu multă emoție, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au participat la Balul bobocilor organizat de către instituția noastră.
Evenimentul a avut loc, sâmbătă 2 noiembrie, la Cercul Militar din Sibiu.
Au pornit spre cucerirea titlurilor de Miss și Mister Boboc șase perechi de tineri elevi, iar câștigătorii desemnați la finalul probelor au fost Ionela Munteanu și Cristea Alexandru Daniel.

Ziua armatei - Retragere cu torțe

În această seară elevii și cadrele militare din Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică și din Școala de Aplicație pentru Comunicații Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică participă la activitatea de retragere cu torțe în Sibiu - acţiune simbolică de cinstire a memoriei militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă.